psihoterapie cuplu

O relație de cuplu sănătoasă și un partener care vă sprijină și vă încurajează contribuie foarte mult la echilibrul dumneavoastră. emoțional. De aceea, îți recomandăm ședințele de psihoterapie de cuplu, prin care îți vei descoperi nevoile tale și ale persoanei iubite, lucru ce va duce la îmbunătățirea comunicarii.

Ce sunt ședințele de psihoterapie de cuplu?

Psihoterapia de cuplu se bazează pe același concept ca psihoterapia individuală, însă se concentrează simultan pe experiențele individuale ale pacientilor, cât și pe comunicarea dintre ei. Scopul acestui fel de terapie este ca cei doi parteneri sa se raporteze unul la altul, într-un fel care să îi avantajeze pe amândoi și să îi ajute să se dezvolte împreună.

În cazul terapiei de cuplu relația în sine este pacientul.

Când ai nevoie de psihoterapie de cuplu?

 

Acest tip de terapie are ca scop atingerea unor obiective de cuplu şi nu a unor obiective individuale. Cei doi parteneri ai cuplului îşi vor fixa ţeluri comune, pe care vor încerca să le atingă cu ajutorul psihoterapeutului. Spre exemplu:

  • Dacă vreți să faceți ceva pentru voi - să evitați un divorţ sau pur şi simplu să vă îmbunătăţiți comunicarea
  • Dacă partenerul a devenit doar părintele copilului vostru, fiind din ce în ce mai puţin soţ/soţie sau iubit/iubită
  • Dacă după mulți ani de căsnicie, ați aflat că vă înşală
  • Dacă viața sexuală suferă
  • Dacă nu vă mai simţiți apreciaţi, înţeleşi, doriţi sau iubiţi

Vă integrați în această prezentare? Viaţa dvs. de cuplu s-a schimbat? Nu vă mai regăsiţi în relaţia pe care o aveţi? Vreţi să schimbaţi ceva? Este indicat să vă adresaţi unui psiholog, pentru ca problemele să se rezolve și pentru a nu lăsa ca acestea să vă afecteze și să vă schimbe viaţă.

La ce ar trebui să te aștepți de la primele ședințe de psihoterapie de cuplu?

Felul de interacțiune a cuplului se vede încă de la prima sedință, așadar aceasta are rolul unei sedințe de cunoaștere. Fiecare partener își prezintă viziunea sa asupra relației, a problemelor din cuplu, cât și ce așteptările au de la psiholog.

Dacă problemele sunt prea grave sau partenerii nu se simt confortabil să se exprime liber unul în prezența celuilalt, se recomandă uneori și ședințe de psihoterapie individuală.

Care sunt tarifele unei sedințe de psihoterapie de cuplu? 

  • Psihoterapie de cuplu sau familie: 200 RON (Durată: 60 minute)
  • Pachet 5 (+ 1 bonus) ședințe psihoterapie de cuplu sau familie: 1000 RON