Copii

Copilăria este cea mai importantă experiență formatoare din viața unui om. De aceea, este esențial ca în această perioadă copilul să fie fericit și să își dezvolte curiozitatea și încrederea în sine. Pentru a ne asigura de acest lucru, îți propunem ședințele de psihoterapie pentru copii, cu scopul de a înfrumuseța experiența copilariei și a depăși orice insecurități apar în drum.

Ce sunt ședințele de psihoterapie pentru copii?

Prin psihoterapie pentru copii se înțelege o varietate de tehnici și metode utilizate pentru a ajuta copiii și adolescenții, care întâmpină dificultăți, în ceea ce privește emoțiile și comportamentul lor. Deși există diferite tipuri de psihoterapie, fiecare se bazează pe comunicare, ca instrument de bază, pentru a aduce schimbările dorite.

La copii și adolescenți, jocul, desenatul, construirea și prefacerea, precum și vorbirea, sunt modalități importante de a împărtăși sentimentele și de a rezolva problemele.

 

Când ai nevoie de psihoterapie pentru copii?
In general, apelăm la serviciile oferite de o clinică psihologică, pentru copiii noștri atunci când aceștia resimt dificultați de adaptare la mediul școlar sau familial, au suferit o traumă sau pur și simplu, atunci când ne simțim depășiti de situație și credem ca nu mai putem comunica eficient cu ei.

Apelăm la un psiholog atunci cand copilul:

 • suferă de enurezis,
 • este agresiv cu ceilalți copii,
 • nu are prieteni
 • are rezultate slabe la școală și se impun câteva ședințe de consiliere școlară și/ sau psihoeducațională
 • este temător, speriat
 • se îmbolnăvește des și ușor, medicii nu dau de cap bolii pe care o are

Adolescentul este pus in fața unor dificultați precum:

 • Influența prietenilor vs. Influența familiei
 • Tentația alcoolului, țigărilor sau drogurilor
 • Dorința afirmării de sine și a diferențierii de ceilalți
 • Relațiile intime și relațiile de prietenie cu sexul opus
 • Lupta pentru propria independență

Dacă observați modificări în comportamentul copilului dumneavoastră, iar aceste modificări sunt neadecvate vârstei copilului, este indicat să vă adresați unui psiholog. Lăsând lucrurile la voia întâmplării sau încercând să le rezolvați singuri, puteți să agravați situația. Câteva ședințe de psihoterapie rezolvă problemele copilăriei sau adolescenței, care pot avea repercursiuni grave asupra viitorului unui copil/adolescent.

La ce ar trebui să te aștepți de la prima ședință de psihoterapie pentru copii?

Prima întâlnire are rolul unei ședințe de cunoaștere, unde terapeutul va pune întrebări copilului pentru a încerca să afle problemele cu care acesta se confruntă. De asemenea, în cazul în care copilul este minor, acesta trebuie neapărat însoțit de, preferabil, ambii părinți, pentru ca aceștia să își dea acordul ca cel mic să fie în terapie.

Este recomandat ca atât părinții, cât și copii să participe la conversație și să spună care sunt așteptările lor de la terapie.

Care sunt tarifele unei sedințe de psihoterapie pentru copii?

 • Psihoterapie pentru copii: 150 RON (Durată: 60 minute)