logopedie

Un copil cu o dezvoltare armonioasă e un copil sociabil și cu încredere în sine. Încrederea în sine a copilului poate fi știrbită atunci când, în comunicarea cu semenii, mesajul lui nu este înteles. Căutați experiența unui logoped atunci când observați semnele care anunță posibile tulburări de limbaj și comunicare. Logopedia este soluția potrivită pentru copilul tău.

Ce sunt ședințele de logopedie pentru copii?

Logopedia studiază natura și formele de manifestare a tulburărilor de limbaj și propune atât metode cât și procedee de corectare adecvate diferitelor diagnostice logopedice, dar și particularitaților individuale și de vârstă ale copilului.

Începerea terapiei este optimă după vârsta de 4 ani. Există însă și excepții, de aceea se recomandă evaluarea de către specialist și inainte de 4 ani, atunci când se observă întarzieri în apariția și dezvoltarea limbajului conform vârstei.

Când ai nevoie de logopedie pentru copii?

 

Evaluarea logopedică este necesară atunci când părintele observă următoarele semne la copil:

  • pronunţă incorect sau omite unele sunete în limbajul curent (ex. sarpe în loc de șarpe/ ten în loc de tren, etc);
  • manifestă întârziere în dezvoltarea vorbirii.
  • repetă sau prelungește excesiv unele sunete, silabe sau cuvinte;
  • vorbește prea repede sau prea lent, fapt care duce la neînțelegerea mesajului;
  • are un vocabular redus;
  • întâmpină dificultăți în învățarea scris-cititului;

Se recomandă 2 ședințe pe săptămână, dar în urma evaluarii se poate stabili și o singură ședință pe săptămână dacă în urma evaluarii nu se constată probleme deosebite. În ambele situații, se recomandă continuarea exersării acasă, pentru fixarea achizițiilor din cabinet.

La ce să te aștepți de la prima ședința de logopedie pentru copii?

Terapia logopedică are în vedere dezvoltarea auzului fonematic, executarea unor exerciții de gimnastică a aparatului fonoarticulator, diverse exerciții de respirație precum și tehnici specifice de impostare a sunetelor sau de stimulare a vorbirii, în funcție de diagnosticul logopedic. Se are în vedere permanent structură de personalitate a copilului pentru a se interveni optim și eficient în funcție de particularitățile psiho-individuale ale copilului în acest sens, terapia logopedică fiind completată și de consilierea familiei. Toate acestea se fac într-un cadru prietenos, cu materiale atractive (jocuri logopedice pe suport tehnic, fișe de lucru, jetoane și puzzle cu tematică, etc), așa încât terapia să nu fie resimțită negativ de catre copil.

Care sunt tarifele unei ședințe de logopedie pentru copii?

  • Evaluare Logopedie: 120 RON (Durată: 60 minute)
  • Logopedie copii: 100 RON (Durată: 60 minute)
  • Logopedie adulți: 150 RON (Durată: 60 minute)