bs family

Familia este nucleul societății, de aceea este foarte important ca ea să aducă echilibru și o stare de liniște în viața fiecăruia. Probleme în familie sunt des întâlnite și, cel mai adesea, acestea sunt cauzate de o incapacitate de comunicare între membri. Ședințele de psihoterapie de familie încurajează înțelegerea reciprocă și elimină tensiunile create.

Ce sunt sedințele de psihoterapie de familie?

Psihoterapia de familie este o formă de terapie care urmărește reducerea stresului și a conflictului prin îmbunătățirea sistemelor de interacțiune dintre membrii familiei. În timp ce terapeuții de familie încearcă adesea să aibă toți membrii familiei (afectați de problemă) în cameră, acest lucru nu este întotdeauna posibil sau necesar. Ceea ce distinge terapia de familie de consilierea individuală este perspectiva sau cadrul ei, nu câte persoane sunt prezente la sesiunea de terapie. Acest tip de consiliere privește problemele, ca modele sau sisteme funcționale care doar necesită ajustări.

Când ai nevoie de psihoterapie de familie?

 

Terapia de familie se adresează tuturor membrilor care compun respectiva familie: îi implică pe partenerii de cuplu, dar și pe copiii acestora și, eventual, îi poate implica și pe alți membri ai familiei extinse.

Dificultațile avute în vedere în cadrul acestui tip de terapie se refera la:

  • Comunicarea deficitară între membrii familiei
  • Neînțelegeri între părinți și copii
  • Separări ale parinților, divorț
  • Perioade de criză: boala gravă a unui membru al familiei, dependența de substanțe
  • Orice alte dificultați care afectează mai mulți membri ai familiei

Când în familia dumneavoastra a intervenit ceva care vă deranjează, vă afectează viața, este bine să actionați urgent pentru a nu lăsa ca lucrurile să degenereze, să se amplifice.

La ce ar trebui să te aștepți de la prima ședință de psihoterapie în familie? 

Psihoterapeuții au metode diferite de a aborda terapia de familie. Unul dintre următoarele lucruri se pot întâmpla:

  • Terapeutul vă va ține pe toți împreună pentru cel puțin o parte din sesiune, atât pentru a auzi opinia fiecăruia despre problema care v-a adus la tratament, cât și pentru a vedea cum interacționați cu toții și ce roluri jucați în familie. Acesta va încerca să obțină perspectiva fiecărui membru al familiei pe o serie de chestiuni importante, nu doar pe problema prezentată.
  • Terapeutul poate intervieva subunități separate, cum ar fi părinții, de exemplu, sau poate petrece timpul cu toți în mod individual.

Care sunt tarifele unei sedințe de psihoterapie de familie?

  • Psihoterapie de familie: 200 RON (Durată: 60 minute)