psiho-oncologie

Uneori cei mai importanți pași în rezolvarea unei probleme sunt conștientizarea și acceptarea ei. Indiferent daca problema în sine se poate rezolva sau nu, acești doi pași sunt esențiali pentru a crea pacientului o viață cât mai calitativă și a îl face să se concentreze pe rezolvarea problemei, mai degrabă decât negarea acesteia. De aceea, în cazul apariției cancerului, îți recomandăm cu încredere ședințele de psihooncologie de la clinica noastră.

Ce sunt ședințele de psihooncologie?

Intervenția de psihooncologie are un caracter cu totul special, pentru că ședințele de psihooncologie vizează, adaptarea individului la boală și, în multe cazuri, acceptarea de către bolnav a ideii de moarte. Din această perspectivă se desprinde clar că nu oricine poate efectua ședințe de psihooncologie. Atât personalul medical, cât și psihologul se confruntă, în cazul bolii canceroase, cu însăși moartea, care sfidează dorința omului de a trăi.

 

Măsurile din psihooncologie de intervenție și susținere au un rol decisive. În procesul psihic al pacientului, care apelează la ședințele de psihooncologie,de a-și accepta și de a se adapta la realitatea propriei sale boli. De asemenea, un rol fundamental îi revine psihoterapeutului, capacității acestuia de a se folosi eficient de procedeele psihoterapeutice, dar și de capacitatea lui de a forma relații terapeutice strânse cu cei afectați, bazate pe autenticitate și empatie.

Când ai nevoie de psihooncologie?

Cei mai mulţi dintre noi apelăm la psihooncologie în cazul depistării bolii canceroase pentru:

  • Reducerea stărilor anxios-depresive și a altor probleme psihice care pot afecta evoluția procesului patologic;
  • Învătarea unor tehnici de relaxare și de control conștient al bolii;
  • Oferirea de suport pacientului bolnav;
  • Oferirea de sprijin și consiliere familiei și apropiaților pacientului.

În susținerea morală și psihologică a pacientului bolnav de cancer se poate apela la mai multe surse de suport:

  • Familia pacientului;
  • Personalul medical;
  • Grupuri de suport;

La ce ar trebui să te aștepți de la prima ședința de psihooncologie?

Prima întâlnire cu psihooncologul este o sedință de cunoaștere. Ce se va întampla este căterapeutul va pune întrebări despre cât de avansată este boala și despre fricile dvs. în raport cu aceasta. De asemenea, acesta va reuși să vă creeze un cadru sigur și confortabil pentru dvs., ca să vă simțiți în siguranță în a aborda o problemă atât de dificilă.

Împreună cu psihooncologul, dvs. vă veți face un plan de a gestiona problema acestei boli, în așa fel încât să vă păstrați, pe cât posibil, starea de spirit pozitivă.

Care sunt tarifele unei ședințe de psihooncologie?

  • Psihoterapie individuală de psihooncologie: 150 RON (Durată: 50 minute)
  • Pachet 5 (+ 1 bonus) ședințe psihoterapie individuală de psihooncologie: 750 RON