Despre hipnozaHipnoza urmăreşte aducerea la suprafaţă, la nivel conştient, a traumelor sufleteşti produse de-a lungul vieţii individului mai ales în copilărie. Majoritatea suferinţelor psihice îşi au rădăcinile acolo, iar timpul nu vindecă, aşa cum se crede, chiar tot. Îngropat undeva în subconştient, e foarte important ca răul să fie scos la lumină şi remediat. Acest demers, prin hipnoză clinică, este necesar pentru ca pacientul să-şi conştientizeze problemele traumatice şi să se poată descarca de tensiunea nervoasă, care le alimentează.

Ce sunt ședințele de hipnoză clinică?

Hipnoterapia este o metodă alternativă de vindecare, care se utilizează pentru a crea schimbări subconștiente la un pacient sub forma unor răspunsuri, gânduri, atitudini, comportamente sau sentimente noi. Se efectuează cu un pacient aflat în starea de hipnoză. 

O persoană care este hipnotizată afișează anumite caracteristici precum sugestibilitate și reacție sporită, care facilitează schimbările necesare.

Când ai nevoie de hipnoză clinică?

Există o gamă foarte largă a afecţiunilor ce pot fi tratate cu hipnoză clinică. Printre acestea, cele mai des întâlnite sunt:

 

  • stările de stres – provenite din probleme nerezolvate sau presiunea de la locul de muncă
  • anxietate, panică – în legatură cu anumite aspecte ale vieții care simți că te depașesc
  • fobiile – fricile iraționale, cu care atunci când te întâlnești simți că îngheți și nu îți poți continua activitățile de zi cu zi
  • depresiile – starea de tristețe profundă, care te face să nu mai găsești plăcere în nicio activitate
  • disfuncţiile sexuale masculine şi feminine – care pot afecta relația cu partenerul de viață
  • probleme de vorbire – care te izolează de comunitate și afectează stima de sine
  • emotivitatea, timiditatea – care nu te lasă să faci lucrurile la care știi că te pricepi
  • obsesiile – care îți consumă toată energia și nu te lasă să te gândești la altceva
  • deviaţiile de comportament – precum alcoolismul, dependenta de droguri, problemele alimentare (bulimia, anorexia, obezitatea)

La ce ar trebui să te aștepți de la prima ședință de hipnoză clinică?

Marea majoritate a persoanelor care trec pragul cabinetului de hipnoză clinică sunt sceptice și unele destul de neliniștite. Adesea, acest lucru se datorează unor concepții greșite despre ceea ce este hipnoza. Deci, hipnoterapeutul poate începe prin demistificarea procesului de hipnoză, explicându-l în detaliu și răspunzând la întrebările dvs. Adresați-vă tuturor îngrijorărilor pe care le aveți cu privire la această formă de terapie. Mai apoi, terapeutul va purta o discuție cu dvs. cu scopul de a vă cunoaște mai bine și a vă testa compatibilitatea cu sine, pentru o colaborare viitoare productivă. Nu este obligatoriu ca prima sedință să implice ca pacientul să fie introdus în starea de hipnoză. Este important ca la început să se stabilească obiectivele dorite de dvs. și să fie clari pașii care vor fi urmați de-a lungul terapiei.

Care sunt tarifele unei ședințe de hipnoză clinică?

  • Ședință hipnoză clinică - 150 RON (Durată: 50 minute)